Dag 33: Lonely Beach, Nature Beach Resort

19 december 2016 - Koh Chang, Thailand

Romaine vertelt: 

Na wat dagen weinig te hebben ondernomen hadden we zin om iets te doen. Er is,(volgens de eilandkaart) 

op het eiland een waterval waar je makkelijk naartoe kunt lopen. We zouden met z'n alle gaan, maar bij het ontbijt bleek dat Kajo flink koorts had, dus zijn Niek en Zita met Kajo op het resort gebleven.

Na het ontbijt zijn we met de scooter naar de waterval gereden. Het was ongeveer een half uurtje rijden en ik moet zeggen het is een heuvelachtig eiland met uitdagende wegen. Och, dat houdt de spanning erin, hihi. Naar wat bergjes op en af en een zeer mooie omgeving kwamen we uit bij een slagboom met parkwachter waar we eerst 700 bath moesten betalen, de scooters konden parkeren en te voet naar de waterval konden gaan. Het pad naar de waterval was makkelijk te bewandelen op onze slippers. Onderweg wat mooie foto's gemaakt.

Onderweg waterval Onderweg waterval Onderweg waterval Boom

Na drie kwartiertjes lopen kwamen we uit bij een meertje waar de waterval omlaag kwam. Het was erg warm, dus lekker een duik in het meertje dat ijskoud was. Juna durfde echter niet in het meertje er zaten namelijk wat vissen in het heldere water en ze waren van redelijk formaat. (Op een vorige vakantie, tijdens een snorkeltrip was iemand zo leuk om bij Juna brood in het water te gooien. Ze werd toen omringt door heel veel vissen en ze knabbelde aan haar. Sindsdien heeft Juna het niet op vissen). Ik ben met Juna op de rotsen blijven zitten en gewacht tot Didi, Joli en Jessa uit het water kwamen. Joli en Jessa moesten even hun angst overwinnen om het water in te gaan, maar ze zijn erin geweest.

Waterval 1 Waterval 2 Waterval 2 Waterval 3 Joli in water touw Joli in water touw Waterval 4 Waterval 4 Duik didi Joli springt Didi en Joli na duik Joli en didi na duik

Eenmaal uit het meertje zijn we nog iets hoger geklommen. Vanuit hier kon je de waterval nog beter zien.

Samen bij waterval Waterval5

Terug bij de scooter zijn we verder gereden en zijn we even gestopt bij een olifantenkamp om een olifant te voeren.

Olifant voeren Olifant voeren

Daarna zijn we doorgereden naar een strandje genaamd klong prao. Om bij het strand te komen moesten we eerst over drijvende vondels lopen, waanzinnig gemaakt. Loopbrug

Daarna kwamen we uit bij het mooie strand. De zee is super helder en ondiep. Je kunt echt heel ver de zee inlopen. We hebben er geluncht, op het strand gelegen en in de zee gezwommen.

Restaurant In de zee Didi Koh chang Koh chang Scooter foto

We hebben hier een resort gevonden waar we over twijfelen om naartoe te gaan. Het resort is veel goedkoper, dan waar we nu zitten. Oké, het is niet zo luxe, maar dat willen we ook niet. Hier is het heerlijk rustig, mooi en de meiden vinden dit strand heerlijk. We denken er nog even over. Rond 16.30 zijn we terug bij ons resort. Kajo is er stukken beter aan. Hij heeft nog wat verhoging, maar dat mag geen naam hebben. Samen met Niek, Zita en Kajo gaan we uiteten in het dorpje. We komen terecht bij Oasis, een guesthouse/ restaurant van 2 Nederlandse jongens. Ik moet zeggen ze hebben het goed voor elkaar en het eten is erg goed. De kids hebben er overheerlijke kroketten gegeten. In het restaurant hing een grote wereldkaart, dus even een beetje aardrijkskunde....Juna waar zijn we nu?

Juna landkaart
 

Foto’s

1 Reactie

  1. Oma Leentj:
    24 december 2016
    Romaine geweldige foto,s en wat goed hoe je weergeeft wat jullie allemaal ondernemen geweldig zeker voor de kids dit allemaal te kunnen en mogen beleven,deze reis en alle ervaringen die ze opdoen zal hun leven goed doen chapeau!!, liefs oma