Dag 34: Lonely beach, Nature Beach Resort

20 december 2016 - Koh Chang, Thailand

Dag 34
Romaine vertelt:
Vanochtend bij het ontbijt hebben we een gezin uit Noorwegen ontmoet. Ze keken geregeld onze kant uit en wij vroegen ons af waarom. Even later kwam Jan, de vader van het gezin vragen of we naar een foto op zijn gsm wilde kijken, want ze vonden dat Didi er veel op deze man leek. Wat blijkt: ze volgen een serie en er speelt een man in waar Didi inderdaad wat van weg heeft. Wij hebben nog nooit van de serie gehoord, maar volgens hun een goede serie, dus voor degene die opzoek zijn naar een nieuwe serie, hihihi, Black sails. De persoon waar Didi wat van weg heeft heet in de serie John Silver. De rest van de ochtend hebben we gezellig met het gezin uit Noorwegen gepraat (vader: Jan, moeder Sandra, dochter Sofia 11 jaar en zoon Sivert 9 jaar).

De kids zijn samen gaan zwemmen en het klikte meteen goed. Ze hebben de hele dag met elkaar gespeeld en 's avonds zijn we samen gaan eten in het dorpje. Daar ontmoetten we ook nog de oudere zoon van Sandra met zijn vriendin. Die verblijven ook op Koh Chang, maar ergens anders waar het goedkoper is en waar ze wat meer kunnen feesten. Hij is 21 jaar. De kinderen spelen na het eten wat spelletjes in het restaurant.

Kids spelen noren Domino Blokkenhuis Domino

En wij praten gezellig nog wat. We krijgen het over snus. Veel mensen uit Noorwegen gebruiken dit ipv roken. Het is een klein pakketje van 1cm bij 0,5 cm en dat pakje bestaat uit een soort vloeitje met daarin tabak in poedervorm. Dit pakketje stoppen ze onder hun bovenlip en laten het daar zitten zolang het lekker is. Didi heeft het geprobeerd. Als eerst begon zijn lip te tintelen en daarna werd hij licht in zijn hoofd. Na zo'n 3 minuten werd Didi er misselijk van en zei Jan dat hij het uit moest spugen. Het is dan lang genoeg geweest voor de eerste keer anders kan het zijn dat je gaat overgeven. Blijkbaar is het in Nederland verboden, geen idee waarom. Ik denk dat roken slechter is.

Snuz

Na een gezellige avond zijn we met de songthaew terug naar het resort gereden de kids waren te moe om te lopen. Het was dan ook al bijna middernacht. Dit  hielt in dat Niek bijna jarig was. Op het resort zijn de meiden naar bed gegaan en wij zijn aangeschoven bij Niek, Zita en een vrouw. Die zaten nog bij de bar te kletsen. We hebben daar wat drankjes gedronken op Niek. De meiden kwamen er ook nog even bij om Niek te feliciteren. Het was een gezellige dag.

1. Oma Leentj:
    26 december 2016
    Romaine wat een leuk verhaal ik weet nog vroeger dat veel oude mannen pruimtabak noemden hun dat daar op kouwden en dan ,n hele bruine mond hadden.leuk dat jullie zoveel andere nationaliteiten ontmoeten heel interesant lijkt mij.dus Didi lijkt op een filmster misschien kan hij stand in worden ,,wat geweldig dat de meiden zich zo goed amuseren de foto,s zijn fantastischik sla ze allemaal op en bekijk ze vaak wens ze veel liefs v mij hier is het weer bar slecht regen en storm.milan en ik proberen ons te amuseren hij is niet meegegaan naar ken ben alleen gegaan en was blij om 6 uur terug te zijn.simba voelt zich hier helemaalthuis ligt bij mij op de bank.liefs oma