Dag 65: Phnom Penh, Eighty8 backpackers

20 januari 2017 - Phnom Penh, Cambodja

Romaine vertelt:

Vandaag is onze laatste dag in Cambodja, Phnom Penh. Morgenvroeg 8.00 uur vertrekken we met de Giant Ibis bus naar Vietnam, Ho Chi Min (Saigon). We willen nog een paar culturele plekjes bezoeken met de kids, daar leren we allemaal wat van. 
We kunnen natuurlijk niet met een lege maag weggaan, dus eerst even ontbijten.

Redelijk op tijd zitten we aan het ontbijt, rond 9.00 uur. Het is gezellig, zo met z'n allen samen ontbijten. Het is dan ook al 11.00 uur eer dat we richting het paleis gaan met een tuktuk. We komen tot de ontdekking dat we met z'n allen in 1 tuktuk passen (Gino, Chantal en wij met z'n vijven). Dat scheelt wel weer een paar dollar. Om precies te zijn 3 dollar per rit.

Aangekomen bij het paleis blijkt dat het tussen 11.00 en 14.00 dicht is en alle culturele plekken zijn om deze tijd dicht. Wat nu? Buiten is het bloedheet, dus we besluiten om naar een shoppingmall te gaan. Sorya, is volgens onze stadskaart het grootste winkelcentrum. Op naar Sorya. Daar aangekomen en na even te hebben rondgelopen blijkt het merendeel van de winkels failliet te zijn en het centrum wordt verbouwd. Er valt niet veel te beleven. Via internet komen we er achter dat er nog een ander winkelcentrum is dat groter en beter is. Met de tuktuk gaan we er heen en inderdaad we worden afgezet bij een super de luxe shoppingmall.

We lopen wat rond, maar kopen niets. Een beetje te duur. Er is een bioscoop en we gaan met z'n allen naar de film. Gino en Chantal gaan naar xXx en wij gaan naar monstertruck. Lekker onderuit gezakt met een bak popcorn genieten we van de film. We zijn best moe van al het geslenter, dus kunnen nu even bijkomen. Ik moet zeggen het is een leuke (kinder)film van mij krijgt de film een 7.5.

Na de film lopen we verder door de shoppingmall en komen tot de ontdekking dat er op de bovenste etage een schaatsbaan is. De kids worden helemaal gek en willen graag schaatsen. De keuze is gemaakt: we gaan schaatsen ipv naar het paleis en de tempels. De kids gaan schaatsen en genieten vol op.

Jessa schaatsen Juna schaatsen Joli schaatsen Joli en Juna schaatsen

Wij staan langs de kant, in ons zomeroutfit en op slippers, te klappertanden. We halen een lekker bakje koffie om het warm te krijgen. Koffie krijgen met honing, nog nooit gehad. Ik moet zeggen: het smaakt best goed. Na het schaatsen gaan we terug naar ons guesthouse. Het duurt even voordat we zijn ontdooit. Rond 20.00 uur zijn we terug. Nog wat gegeten en gedronken en tegen 22.30 naar onze kamers om alles in te pakken voor ons vertrek naar Vietnam morgenvroeg. 
 

Foto’s